Walking Football RKSVB
Walking Football bij RKSVB Ubachsberg!

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbal vorm waarbij in wandel tempo gespeeld wordt. Sinds medio januari zijn elke zaterdagochtend een twaalftal vrouwen en mannen actief op het veld. Er wordt steeds gestart met (balans)oefeningen en daarna een partijtje Walking Football van twee keer 10 minuten.
Bij walking Football is naast de lichamelijke inspanning ook het sociale aspect erg belangrijk, na afloop wordt altijd gezamenlijk een kopje koffie gedronken in de kantine.
Bent u nieuwsgierig en wilt u graag eens deelnemen?
U bent van harte welkom op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur bij RKSVB.
In eerste instantie denkt een ieder, dan stop ik nog liever met voetbal dan dat ik wandelend ga voetballen.
Dit was bij RKSVB niet anders. Echter, tijdens de vrijwilligersdag 2017 werd walking football geïntroduceerd op het complex van RKSVB. Twee begeleiders van RODA JC hebben de wedstrijdjes geleid. De spelregels zijn simpel, je mag niet rennen en de bal mag niet hoger dan heuphoogte gespeeld worden.
Het bleek een succes, niet alleen vrijwilligers behoren tot de doelgroep van walking football maar ook bij de jongere werd enthousiast gereageerd.

Dit is het begin geweest om walking football in teamverband op te starten. Vanaf  half januari zijn elke zaterdagochtend een twaalftal vrouwen en mannen actief op het veld. Er wordt steeds gestart met (balans)oefeningen en daarna een partijtje walking football van twee keer 10 minuten. Dit alles onder begeleiding van een ervaren trainer. Walking football is naast de lichamelijke inspanning ook een sociale gebeurtenis, na het douchen wordt gezamenlijk koffie gedronken in de kantine.
RKSVB   Ubachsberg
ROUTEPLANNER
Route